Tvättbart är superbra för ekonomin!

Munskydd

Munskydd har tidigare inte varit något vi i Sverige tänkt använda någonsin, men idag känns det som en ganska ren självklart att det går och kan och kanske ska användas? Det finns ett stort utbud på munskydd, allt från kirurgiska till munskydd i tyg. Det är verkligen en helt ny marknad som jag tror kommer fortsätta!

 

Efter pandemin vet jag iallafall att jag kommer använda ansiktsmask, speciellt när jag reser till länder med lite sämre luftkvalitet. Det är dock i framtiden, vi måste prata om dagens situation! Jag har plockat fram lite bra tips om du vill köpa masker att ha på dig! Det är ju en rekommendation att ha mask på sig i kollektivtrafiken under rusning bland annat. Tyvärr ser jag många personer som återanvänder sina gamla engångsmasker pga att det faktiskt är dyrt att köpa! Inte bra, masker som används fel kan vara farligt. Jag tänkte därför prata om munskydd tyg som kan användas flera gånger, ekonomiskt bra va?

 

Det finns många olika märken och färger och former att välja mellan. Jag har sett helt vanliga butiker ute på stan sälja, på nätet och till och med mataffärer! Det viktigaste med dessa munskydd är att du tvättar dem efter ett x antal timmar. Det står på masken (oftast) så se till att ha koll på detta för annars blir det tyvärr som med återanvändning av engångsmasker. Tvättbara masker är i tyg, bara så ni vet!

 

Jag brukar använda mina i max 8 timmar (en hel dag) och sedan tvätta, självklart ska du inte sätta på och av masken för många gånger, detta motverkar syftet också. Så se till att verkligen veta hur en mask ska hanteras och användas innan du gör sätter på dig en. Munskydd i tyg och är tvättbart är superbra för ekonomin, miljön och för din outfit! De kan matchas och mixas, till skillnad från de som endast kan användas en gång!